Szilvás desszert gyorsan és egyszerűen. Vágjuk kockára a leveles tésztát, fedjük be szilvaszeletekkel, locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg cukorral és süssük meg 180 fokon 25 perc alatt
Vágólapra másolva!
Izgatottan vártuk a pillanatot, hogy megjelenjen a piacok standjain az isteni szilva. Degeszre tömtük magunkat vele, nem győztünk újra és újra venni. Annyira finom, annyira imádjuk, hogy nem hagyhatjuk ki kedvenc szilvás receptjeinket sem. Összegyűjtöttük a legfinomabb szilvás ételeket és desszerteket, amiket mi is szívesen készítünk. Próbálja ki őket!
Kattintson a képre, galéria nyílik a receptötletekkel!
Galéria: Top 9 szilvás receptötlet
1/9
Boros szilva: 75 g cukor, 2 evőkanál portói bor, 6 nagy szilva, félbevágva, 1 rúd fahéj. Melegítsünk fel 500 ml vizet, oldjuk fel benne a cukrot. Keverjük hozzá a bort, a fahéjat, a szilvát, főzzük 10 percig. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk vaníliafagyival