A legfinomabb resztelt máj 40 perc alatt ebédre

csirkemáj
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Ez a finom, szaftos recept biztosan megmarad a család emlékezetében, ezért érdemes későbbre is eltenni. Készítsük el már ma, ha nem tudjuk, mi legyen az ebéd. Nem igényel hosszadalmas előkészületeket, és a recept maga is meglehetősen egyszerű. Ráadásul, amellett, hogy a máj finom, egészséges is: A-, B1-,B2-, C- és E-vitamin is van benne, emellett kiváló cink- és vasforrás.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemáj
  • 1 nagy hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 210 ml víz
  • 1,5 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál majoranna
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Tisztítsuk meg a májat, vágjuk nagyobb darabokra.
Olvasszuk meg a zsírt egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a hagymát.
Keverjük bele a fokhagymát, majd a májat.
Pirítsuk folyamatosan keverve 3-4 percig.
Keverjük hozzá a fűszereket, majd öntsük fel az egészet a vízzel.
Főzzük meg 20 perc alatt.
Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót és borsot.
Tálaljuk petrezselymes burgonyával.