Megőrülünk a málnás és fehér csokoládés muffinért

málnás muffin
Vágólapra másolva!
A málnás és fehér csokoládés muffin remek választás reggelire, uzsonnára, de akár még vacsora utáni finomságként is. A friss málna és az édes fehér csokoládé kiváló párost alkotnak együtt, nemcsak a gyerekeket veszik le a lábukról, hanem a felnőtteket is. Nem is húzom tovább az időt, már mutatom is ennek a könnyű muffinnak a receptjét, amely egy kis vigasztalást nyújt az esős napokon.
Vágólapra másolva!
Málnás muffin. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Málnás fehér csokoládés muffin

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 300 g cukor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 200 g apróra tört fehér csokoládé
  • 160 g málna
  • 300 ml tej
  • 80 g tejföl
  • 100 g vaj, megolvasztva
  • 2 nagy tojás

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport az epret és a fehér csokoládét.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tejfölt, a vajat és a tojást.
Keverjük a nedves alapanyagokat a szárazakhoz.
Addig keverjük, amíg jól összeáll.
Kanalazzuk a muffinpapírba, majd tegyük a muffinformába.
Süssük a muffinokat 180 fokon 25 percig, vagy amíg aranysárga lesz.
Tálaljuk vaníliafagylalttal.