Pad Thai tészta készítése otthon

pad thai tészta
Vágólapra másolva!
Ez az egyszerű recept, de ugyanolyan finom, mintha kedvenc éttermünkben ennénk, ráadásul kevesebb mint 30 perc alatt kész van. Tökéletes, ha valami gyors ételre vágyunk, plusz előnye, hogy nemcsak finom, hanem laktató is. Ropogós mogyoró, finom fűszerek és az édes-savanyú mártás. Hmm... mennyei! Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Pad Thai tészta

Hozzávalók:

  • 113 g rizstészta
  • 2 teáskanál repceolaj
  • 226 g sertésborda, vékony csíkokra vágva
  • 2 mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 300 g amerikai káposztasaláta (1 fej káposzta, 2 sárgarépa, ½ vöröshagyma, só, bors)
  • 4 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
  • 80 ml rizsecet
  • 50 g cukor
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál halszósz (opcionális)
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 1 evőkanál limelé
  • 2 evőkanál apróra vágott földimogyoró vagy kesudió
  • apróra vágott korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a szokott módon sós vízben.
Melegítsük elő az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban.
Adjuk hozzá a sertéshúst, keverjük addig, amíg enyhén megbarnul.
Szedjük ki és tegyük félre.
Töröljük ki a serpenyőt, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, pirítsuk néhány percig, amíg illatozni kezd.
Adjuk hozzá a felvert tojást, majd az amerikai káposztát, a zöldhagymát, az ecetet, a cukrot, a szójaszószt, a halszószt, a csiliszószt, a mogyorót vagy kesudiót és a limelevet.
Keverjük néhány percig, majd adjuk hozzá a sertéshúst. Jól keverjük össze, és öntsük hozzá a tésztát is.
Főzzük pár percig, hogy az ízek összeérjenek, azután tálaljuk apróra vágott korianderrel megszórva.