5 gasztrofilm, ami a hangulatunkat is felpezsdíti

film, filmnézés,
Vágólapra másolva!
Dobjuk fel a hétköznapokat néhány szórakoztató gasztrofilmmel! A munka és a gyerekek mellett szakíthatunk magunkra egy kis időt, és pihenésképp elutazhatunk a gyönyörű Olaszországba, Indiába és akár Franciaországba is. Íme az öt legjobb főzős film!
Vágólapra másolva!

Ízek, Imák, Szerelmek

Julia Roberts önismereti utazása nemcsak Olaszországba, Indiába és Indonéziába viszi el a nézőt, de még

a főzés és az étkezés szeretetére is megtanítja.

Emellett azonban az amerikai romantikus dráma azt is segít meglátni, hogyan találjuk meg önmagunkat.

Az élet ízei

Mi történik, ha egy Michelin-csillagos francia étteremmel szemben megnyit egy indiai családi étterem? Erre a kérdésre adja meg a választ Az élet ízei,

amely arra is rávilágít, hogy a fúziós ételeket sem szabad elutasítani.

A 2014-es film egy festői dél-francia kisvárosba repít minket, ahol számtalan gasztronómiai csodának lehetünk szemtanúi. A romantikus vígjáték nemcsak a hangulatunkat, hanem az ízlelőbimbóinkat is felpezsdíti.

Forrás: Shutterstock

Az ételművész

A főszereplő, akit Bradley Cooper alakít, egy világhírű séf. Épp azon fáradozik, hogy megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot.

Ez egy rendkívül szórakoztató és érzelmes film

még 2015-ből, amelynek köszönhetően bepillanthatunk az éttermek működésének világába.

Ízlések és pofonok

A 2007-ben bemutatott film főszereplője Kate, aki egy elegáns étterem konyháját irányítja. Egy baleset hatására az élete teljesen felborul, és már csak hab a tortán egy új szakács érkezése, aki teljesen másképp gondolkodik, mint ő. Vajon mi sült ki ebből?

Julie & Julia – Két nő, egy recept

Julie egy alkotói válságban szenvedő írónő. Úgy dönt, hogy egy év alatt megfőzni az összes receptet, amit Julia Child a francia szakácsművészetről írt könyvében talált. Minderről egy blogban kíván beszámolni. Persze a filmben megjelenik maga Julia Child is, és egy igazi, hamisítatlan filmdráma kerekedik a történetből.