Napfény blues és zöld harcos, ezek a legfinomabb gyümölcsturmixok

turmix
Vágólapra másolva!
Akár turmixként fogyasztjuk, akár leszűrjük, és lé formájában isszuk meg, kétségtelen, hogy rengeteg vitamint viszünk be vele a szervezetünkbe. Ráadásul mindössze néhány perc leforgása alatt. Ezért szeretjük annyira a gyümölcsturmixokat. És még egy-két zöldséget is elrejthetünk benne, hogy tovább fokozzuk az immunitást. Töltsük fel a szervezetünket vitaminokkal, legyünk tele energiával, és hozzuk ki magunkból a legtöbbet a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

Napfény blues

Ha szereti a bogyós gyümölcsöket, akkor ez az ön receptje. Turmixoljon össze ½ csésze fekete áfonyát, ½ csésze szedret, 2 frissen facsart citrom levét, 1 evőkanál apróra vágott gyömbért és 1 csésze vizet.

Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, vagy szűrjük át és igyuk meg gyümölcsléként.

Zöldturmix

Ez a turmix biztosan feltölt minket energiával! Turmixoljunk össze 4 marék spenótot, 1 levél káposztát, 1 kis uborkát, 1 fél hámozott citromot, 1 almát és 1 kis répát. Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, vagy szűrjük át és igyuk meg gyümölcsléként. Ez a keverék hihetetlen méregtelenítő, plusz tele van antioxidánsokkal.

Párperces vitaminbombák a reggeli mellé a plusz energiáért Forrás: Shutterstock

Ananászos álom

Az ananászlé kellemes íze elfedi a kelkáposzta kevésbé ínycsiklandó aromáját. Ezért olyan jó páros! Turmixoljunk össze 1 csésze ananászt, 1 zöldalmát, 1 marék koriandert és 6 levél kelkáposztát. Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, vagy szűrjük át és igyuk meg gyümölcsléként.

Aktív alma

Az alma szintén kiváló turmixalapanyag, mivel édes ízével elfedi a többi összetevő kevésbé kedvelt aromáit. Turmixoljunk össze 2 almát, 1 hámozott citromot, 3 zellerszárat, 2 sárgarépát és 5 szár petrezselymet. Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, vagy szűrjük át és igyuk meg gyümölcsléként.

A zeller alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú, A-, C- és K-vitaminban gazdag zöldség.

Zöld harcos

A keverék elkészítéséhez turmixoljunk össze 4 csésze spenótot, 2 almát, 2 egész citromot hámozva, 2 egész narancsot hámozva és egy kis gyömbért. Míg a narancs és a citrom feltölti önt C-vitaminnal,

addig a gyömbér az emésztést támogatja.

Bíbor energiabomba

A cékla csökkentheti a vérnyomást és méregteleníti a testet. Turmixoljunk össze 1 közepes méretű céklát, 1 almát, 2 zellerszárat és 1 hámozott citromot. Fogyasszuk turmixként vagy léként.