Így készül a finom, ropogós házi tepertő, amely eteti magát

Vágólapra másolva!
A tepertő az az étel, amelynek képtelenség ellenállni. Finom, sós, ropogós falatkák, amelyek hagymával az igaziak. Ehetjük magában, krémként, de akár pogácsát is készíthetünk belőle. Nézzük meg, milyen egyszerű elkészíteni ezt a tradicionális csemegét.
Vágólapra másolva!
Tepertő. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi tepertő

Hozzávalók:

  • 1,4 kg kacsaháj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:
Vágjuk 3-4 centis kockákra a hájat, jó alaposan nézzük át, nem maradt-e rajta toll vagy tok.
Tegyük egy laposfalú edénybe, öntsük fel a vízzel és szórjuk meg egy kis sóval.
Fedjük le és főzzük egy órán át. Keverjük meg párszor óvatosan.
Vegyük le a fedőt, amint barnulni kezd és süssük tovább ropogósra.
Nyomjuk az edény széléhez a darabokat, ha még serceg, akkor van benne zsír.
Amint eléggé megpirult és kisült belőle a zsír, szűrjük le és szedjük ki egy tányérba.
Az így készült zsírt öntsük egy bödönbe és hagyjuk megdermedni, a tepertőt pedig fogyasszuk hagymával vagy savanyú káosztával és friss kenyérrel.