Miért igyunk házi mentás vizet ebben az időszakban?

menta, ital
Vágólapra másolva!
A mentát a nyár fűszerének tekintjük, hiszen a koktélok kedvelt alapanyaga. Ugyanakkor télen és tavasszal sem szabad elfeledkeznünk róla, hiszen tele van antioxidánsokkal, jó az emésztésre és még finom is. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha van a konyhaablakban egy-két cseréppel.
Vágólapra másolva!

A vírusos időszakban különösen fontos megőriznünk az immunrendszerünk egészségét. Ehhez a táplálkozás is nagyban hozzájárul – többek között. A zöldségek, gyümölcsök, tehát a vitaminok és tápanyagok rendszeres fogyasztása

mellett kiegészíthetjük az étrendünket egy kis extrával.

Ilyen lehet a menta fogyasztása, amely jól kezeli a vércukorszintet, segítheti az emésztést, fokozhatja az immunitást és még az egészséges testsúly elérését is támogathatja. A Healing Foods című könyv szerint ugyanis a mentol segít megelőzni az emésztési zavarokat.

Serkenti az emésztőenzimeket, amelyek elősegítik a tápanyagok jobb felszívódását az ételekből,

elősegítve ezáltal a súlyszabályzást és az erős immunitást. Alacsony kalóriatartalmú, nagyon jó az anyagcseréhez, gyulladásgátló tulajdonságai is vannak.

Mentás víz. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Készítsünk mentás vizet!

Extra tápanyagot vihetünk be a szervezetünkbe, ráadásul gondoskodhatunk a hidratálásról is. Annak, aki nem szereti a sima vizet, nagyon jó választás lehet!

Hozzávalók:

  • 6-7 darab mentalevél
  • 1 szelet citrom
  • víz

Elkészítés:
Öntsük össze a hozzávalókat, aztán tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Reggel már fogyaszthatjuk is, adott esetben a munkába is vihetünk belőle.