Puha bögrés kenyér egyszerűen, élesztő nélkül

kenyér
Vágólapra másolva!
Ebből a receptből puha kenyér készíthető mindössze egy óra alatt, élesztő nélkül. Használjuk bátran akár hetente többször is, ha nem akarunk kimozdulni otthonról. Nagyon egyszerű a készítése, kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Bögrés kenyér

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 1 és ¼ bögre meleg víz
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Dolgozzuk el benne a vizet és az olajat.
Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy lisztet.
Amint összedagasztottuk a tésztát, formázzunk belőle köralakot.
Egy nagy késsel rajzoljunk X-et a közepére és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 35-40 percig.