Fenséges házi hamburger 1 óra alatt

hamburger
Vágólapra másolva!
Evett már olyan hamburgert, ami után megnyalta mind a tíz ujját és még repetáért is könyörgött? Ha igen, akkor szerencsésnek mondhatja magát, ha viszont nem, akkor épp eljött az ideje. Itt a legfinomabb húspogácsa és hamburgerzsömle receptje, amelyet valaha kóstolt. Ráadásul az elkészítése is egyszerű.
Vágólapra másolva!
Hamburger. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Húspogácsa

Hozzávalók:

  • 680 g darált marhahús
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 és ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a húst, a szószt és a fűszereket kézzel.
Negyedeljük a húst, azután az így kapott darabokat is felezzük el.
Formázzunk belőle húspogácsát, a közepét enyhén nyomjuk be.
Süssük meg a húst grillserpenyőn vagy a 190 fokra előmelegített sütőben.

Hamburger. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hamburgerzsömle

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál aktív száraz élesztő
  • 236 ml + 2 evőkanál meleg víz
  • 78 ml növényi olaj
  • 50 g cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál só
  • 450-525 g liszt

Elkészítés:
Egy nagy tálban oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben.
Adjuk hozzá az olajat és a cukrot, majd hagyjuk állni 5 percig.
Amint letelt az idő, adjuk hozzá a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre, és gyúrjuk 3-5 percig.
Osszuk 12 darabra, készítsünk belőlük labdát, majd tegyük egy zsírral kikent tepsire minimum 7 centire egymástól.
Fedjük le és hagyjuk pihenni 10 percig.
Kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal.
Süssük 220 fokon 8-12 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Amint elkészült a zsemle és a hús, már készíthetjük is a hamburgert. Hamburgerfeltét lehet: sajt, mustár, ketchup, bármilyen öntet, saláta, hagyma, paradicsom, majonéz, savanyúság vagy erős paprika.