A tojáskrémnél is finomabb ez a szendvicskrém

céklakrém
Vágólapra másolva!
Mi itthon nem használunk vajat, inkább a házi készítésű krémek hívei vagyunk. Szívesen fedezünk fel új dolgokat, találunk ki új recepteket. Így született meg a céklakrém ötlete is a fejünkben, ami első hallásra talán furcsának hangzik, viszont valójában nagyon finom. Mi jó fokhagymásan szeretjük, ha ön is kedveli ezt az ízvilágot, ne spórolja ki belőle. Ha jól készíti, talán még az íncsiklandó tojáskrémet is kiüti vele a nyeregből.
Vágólapra másolva!
Céklakrém. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Céklakrém

Hozzávalók:

  • 2 kisebb cékla
  • 15 g natúr sajtkrém
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • ½ citrom leve
  • 1,5 teáskanál morzsolt zsálya
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés:

Mossuk meg jól a céklát, majd süssük 190 fokon 40 percig.
Amint puha, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Pucoljuk meg, majd kockázzuk fel, és pürésítsük botmixerrel vagy turmixgépben.
Dolgozzuk össze a többi alapanyaggal, és már fogyaszthatjuk is.