Spenótos gnocchi házi tésztából

spenótos gnocchi
Vágólapra másolva!
Gnocchit kaphatunk ugyan a boltban is, ám ha igazán finomat szeretnénk alkotni, érdemes inkább házilag elkészíteni. Egyáltalán nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, valójában kevesebb mint egy óra alatt megvagyunk vele a főzéssel együtt. Ráadásul csak olyan alapanyagokra van szükség a gnocchi alapreceptjéhez, amely a legtöbb háztartásban megtalálható. Legyen ma spenótos gnocchi az ebéd!
Vágólapra másolva!
Spenótos gnocchi. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Spenótos gnocchi

Hozzávalók az alaprecepthez:

  • 1 kg krumpli
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • ételízesítő

Hozzávalók a tésztához:

  • 450 g gnocchi
  • 110 g spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 ml tej
  • 50 g krémsajt
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Főzzük meg a krumplit, majd törjük össze.
Dolgozzuk el benne a tojást, a lisztet, és sózzuk meg ízlés szerint.
Gyúrjuk át a tésztát, majd szedjük szét, és készítsünk belőle egy centiméter vastag hengereket.
Daraboljuk fel, nyomkodjuk meg egy picit villával, hogy csíkos legyen.
Tegyünk fel egy nagy lábas vizet, sózzuk, rakjunk bele ízlés szerint ételízesítőt.
Amint forr, tegyük bele a tésztát, és főzzük ki.
Akkor jó, ha a felszínre úsznak.
Melegítsünk fel egy kis olajat serpenyőben, és pirítsuk meg rajta az összetört fokhagymát.
Keverjük hozzá a lisztet, a tejet, forraljuk fel.
Adjuk hozzá a sajtokat, majd a spenótot.
Sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a gnocchit, jól forgassuk át, és amint elkészült, tálaljuk reszelt sajttal megszórva.