3+1 tipp, mit hozhat ki a fahéjból

Vágólapra másolva!
Fahéjas csiga, kávé fahéjszórással és fahéjas gyertya. Gondolhatnánk, hogy ezzel kimaxoltuk az illatos fűszer minden felhasználási módját, de szerintünk a fahéjból sosem elég. Bár az előbb említettek, plusz a mézeskalács, forralt bor, almás pite és társaik is kulcsszereplői az év végének, sok más lehetőséget is tartogat számunkra a fahéj, hogy még ünnepibbé varázsolhassuk az adventi időszakot. Fűszerezzük fel vele a mindennapokat, hiszen egy sós ételnek, egy frissítő italnak és egy lakáskelléknek egyaránt extravagáns eleme lehet. Lássuk a Coca-Cola által összegyűjtött lehetőségeket!
Vágólapra másolva!

Spenót fahéjjal? Naná!

Az, hogy minden édességnek jól áll a fahéj, nem újdonság. De hogy a spenótnak is? Ezt talán még nem tudta. Pedig érdemes kipróbálni!

Akár egy sima parajfőzelék ízvilága komplexebbé tehető, ha a szokásos fűszereken túl egy pici fahéjport, és például gyömbért is hozzáad.

De ugyanúgy a párolt spenótnak, és a friss spenótsalátának is jól áll, kis mennyiséget joghurtba vagy olívaolajba keverve!

Párologtatóba is jó

Ha sikerül beszereznie fahéjolajat, az immunrendszere is szeretni fogja. Ugyanis aromaterápiásan is jó szolgálatot tehet.

És mivel antimikrobiális és antifungális hatásokat tulajdonítanak neki,

mikor, ha nem most – ezekben a kihívással teli időkben, a karácsonyra készülve – érdemes csöpögtetni belőle a párologtatóba.

Fahéjkoszorút minden konyhaasztalra

Tudjuk, hogy karácsonyfadíszként, ajándékkísérőként, vagy adventi koszorúra kötözve is szép a fahéj. De miért ne készíthetne koszorút fahéjrudakból? Akár kuszább, borzasabb látványt keltve, pár centi magas koszorú formát képezve,

a rudakat változó szögben össze-vissza egymáshoz ragasztgatva (ragasztópisztoly nem árt hozzá).

Vagy kötözgetheti is, a közepüknél szorosan egymás mellé felfűzve a rudakat, hogy lapos, szabályosabb koszorút kapjon végül. Hogy köralakú, vagy téglalapforma legyen végül, önre van bízva.

Különleges ünnepi italok

Számos fahéjas itallal is kényeztetheti magát az adventi időszakban. Gondoljunk a fahéjas kávéra, tejre, kólára, teára vagy a híres arany tejre,

amelynek nemcsak a kurkuma a fő alapanyaga, hanem a fahéj és a szerecsendió is.

Ha meleg italra és valami fűszeresre vágyunk, akkor a fahéj az egyik legjobb választás! És ugyan mi passzolhatna jobban hozzá, mint egy kis narancsos trüffel egy csipetnyi fahéjjal?