A petrezselyem több, mint fűszer

petrezselyem
Vágólapra másolva!
A petrezselyem egy megosztó gyógy- és fűszernövény: vannak, akik szívesen fogyasztják, míg mások nem kedvelik. Pedig milyen jól feldobja a salátákat és a turmixokat! Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hiszen számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. Nézzük meg a petrezselyem táplálkozási profilját és csodás tulajdonságait. Arra is adunk ötleteket, hogyan tudja még inkább beilleszteni az étrendjébe.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!

zöldfűszer petrezselyem tárolás
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
fura konyhai eszközök
zöldfűszer petrezselyem tárolás
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
fura konyhai eszközök
zöldfűszer petrezselyem tárolás
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
fura konyhai eszközök

Hogyan fogyasszuk?

Nagyon könnyű hozzáadni az étrendhez. Beletehetjük például a turmixokba, nagyon jól illik az uborkához, az ananászhoz és a paradicsomhoz. Használhatjuk köretként is a sós ételekhez, tésztákhoz, sültekhez vagy levesekhez.

A megszokott módon fűszerezhetünk is vele: saláták, főzelékek és öntetek alapanyaga lehet. Próbáljuk ki a következő receptet!

Fehér bab saláta

Hozzávalók:

  • 230 g fehér bab, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 csokor zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • egy csipet só

Elkészítés:

A beáztatott babot lecsöpögtetjük, átöblítjük, majd 30 perc alatt megfőzzük.
Vágjuk apróra a fokhagymát, pirítsuk meg az olajon.
Keverjük bele az ecetet, a mustárt és a sót.
Keverjük bele a lecsöpögtetett babot, majd tálaljuk petrezselyemmel és zellerrel.