6 dolog, amit talán nem tudott a paszternákról

paszternák egészséges
Az alacsony kalóriatartalmú, mégis rostokban gazdag pasztinák kiválóan kiegészíti az egészséges fogyókúrát
Vágólapra másolva!
A paszternák egy gyökérzöldség, amelyet évezredek óta termesztenek az egész világon. Könnyen összetéveszthető a fehérrépával, ám a paszternák dundibb és édesebb, mint az unokatestvére. Amellett, hogy egyedi ízt ad az ételeknek, számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása, amelyekről eddig talán nem is tudott. Nemcsak ezeket mutatjuk meg önnek, de még egy extra receptet is hoztunk!
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!

paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges

Hogyan fogyasszuk?

Keverjük össze lencsével és gombával, és máris kapunk egy vegetáriánus egytálételt. Pépesíthetjük is, mint a krumplipürét, ízesíthetjük citrommal és gyógynövényekkel.

Jól illik hozzá a feta sajt, a kurkuma és a kömény.

Megsüthetjük sütőben, tálalhatjuk zöldséges ropogósként egy kis öntettel vagy mártogatóssal. Még finomabb, ha mézet csepegtetünk rá sütés előtt.

Készítsünk belőle krémlevest!

Paszternákkrémleves dióval

Hozzávalók:

  • 900 g paszternák, felkarikázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál pirított dió
  • 4 bögre víz
  • 1 zöldségleves kocka

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a felkarikázott paszternákot egy tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és süssük 20-25 percig.
Amint letelt az idő, hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel, morzsoljuk bele a zöldségleves kockáz és közepes lángon kezdjük el megmelegíteni.
Ezen a ponton még ízesíthetjük.
Amint felforrt, pürésítsük egy bitmixerrel, aztán tálaljuk dióval.