A fűszeres céklafasírt nem hizlal és még finom is

céklafasírt
Vágólapra másolva!
A céklafasírt elsőre furcsán hangozhat, de csak mert még nem kóstoltuk. Valójában nagyon finom, ehetjük saláta mellé, rizs mellé, vagy mártogatóssal önmagában. Ez lehet az új kedvelt finomságunk, hiszen alacsony a kalóriatartalma, így még egy diétában is jól megfér. Ne spóroljunk a fűszerekkel, hogy még finomabb legyen a végeredmény.
Vágólapra másolva!
Céklafasírt. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Céklafasírt

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 100 g liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • egy kis csilipor ízlés szerint

Elkészítés:

Pucoljuk meg a céklát és a répát, reszeljük le, majd adjuk hozzá a tojást, a lereszelt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát is.
Sózzuk és borsozzuk, szórjunk hozzá egy kis csilit, hogy enyhén csípős legyen.
Dolgozzuk el benne a lisztet és a zsemlemorzsát.
Ha nem áll össze a keverék, tehetünk még bele lisztet.
Készítsünk belőle fasírtgolyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában, végül pedig süssük meg a sütőben vagy süssük ki zsírban.
Már kész is!