Sztárséftől leshetjük el a tökéletes burgonyapüré receptjét

krumplipüré
Vágólapra másolva!
Marcus Wareing a könyvében, a Marcus Everyday-ben megosztotta a tökéletes burgonyapüré titkát, illetve azokat a hibákat, amelyeket a leggyakrabban elkövetünk.
Vágólapra másolva!

Ha burgonyapüréről van szó, elmondhatjuk, hogy már mindenkinek megvan a jól bevált, hagyományos receptje, amit talán még az édesanyjától lesett el. Ugyanakkor Marcus Wareing szerint, bár nem egyszerű tökéletesíteni, azért lehet.

– tanácsolja a Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhető brit sztárséf.

Elmondása szerint az első lépés, hogy meghámozzuk, jól megmossuk, majd egyenlő darabokra vágjuk a burgonyát. Azért fontos ez, mert a kisebb darabok hamarabb túlfőnek, mint a nagyobbak,

magukba szívják a vizet és ez íztelenné teszi őket.

A burgonyát sós vízben kell lassan felforralni. Ha gyorsan főzzük, a külseje túlfő, a belseje pedig még enyhén nyers maradhat. Főzés után a burgonyát jó öt percig pihentetni kell a forró edényben. Ezt követően adjunk hozzá vajat, sajtot, tejet, tojássárgáját vagy különböző gyógynövényeket ízlés szerint, hogy még gazdagabb ízvilágú legyen.