Készítse el a mama krumplisalátáját házi majonézzel

krumplisaláta
Vágólapra másolva!
A nagymama konyhájában aztán tényleg kincsekre lehet lelni. Ő aztán tud valamit, amitől ételei még finomabbak lesznek. A titkos alapanyag valószínűleg a szeretet, amellyel kifejezi felénk törődését és gondoskodását. Lessük el ezt tőle és készítsünk krumplisalátát házi majonézzel ebben a szellemben.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Krumplisaláta házi majonézzel

Hozzávalók a majonézhez:

  • 1 nagy tojás
  • 1 evőkanál Dijon-mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ¼ teáskanál só
  • 240 ml olaj
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé

Hozzávalók a krumplisalátához:

  • 10 közepes burgonya
  • 6 keményre főtt tojás
  • 1 közepes hagyma
  • ½ csésze majonéz
  • ½ csésze tej
  • 3 evőkanál fehér ecet
  • 2 evőkanál mustár
  • ¼ csésze cukor
  • 1 teáskanál só
  • egy csipet bors

Elkészítés:
A majonéz elkészítéséhez verjük fel a tojást egy konyhai robotgéppel.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mustárt, az ecetet és a sót. Dolgozzuk jól össze.
Állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, majd lassan adjuk hozzá az olaj negyedét.
Ha észrevesszük, hogy kezd sűrűsödni, felvehetjük eggyel a sebességet, az olajat továbbra is lassan adjuk hozzá.
Amint az összes olaj elfogyott, dolgozzuk jól össze a keveréket. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá ecetet, citromlevet vagy egy kis sót.
Amíg készítjük a majonézt, tegyük fel főni a tojást és a burgonyát sós vízben. Ha elkészült, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk karikákra.
A főtt tojást szedjük ketté, a sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig vágjuk hozzá a burgonyához.
Ezt követően keverjük össze az egészet a vékony szeletekre vágott hagymával.
Pépesítsük a tojássárgáját, keverjük hozzá a majonézt, a tejet, az ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot.
Öntsük a burgonyára, jól forgassuk át és már tálalhatjuk is.