Egy hihetetlen dolog, amit nem tudott a gofrisütőjéről

gofri, gorfisütő
Vágólapra másolva!
Eddig ön is csak akkor vette elő a gofrisütőt, amikor gofrit készített? Valószínűleg. A jövőben azonban nyugodtan hagyja a pulton, nem érdemes elpakolni. Ezeket az ötleteket látva ugyanis több dolga lesz a kis konyhai készüléknek, mint eddig volt.
Vágólapra másolva!

A gofrisütőben nem csak gofrit készíthetünk. Valójában ez a konyhai eszköz lényegesen sokoldalúbb, mint eddig hittük. Mostantól azonban bátran használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket. Gofri helyett süthetünk benne például omlettet!

A feta sajt, a paradicsom, a hagyma és a spenót például tökéletes omlettalapanyagok.

Megsüthetjük benne továbbá a mackot is. Ha szereti a jó ropogós, barna mackot, akkor mindenképp próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Maradt egy kis sajtos tészta a hűtőben? Keverjük össze apróra vágott sült baconnel, formázzunk belőle golyót, forgassuk meg tojásban és panko morzsában, majd tegyük a gofrisütőbe 3 percre. Uzsonnára kiváló! Sőt, isteni a benne készült sajtos szendvics is! Vajazzuk meg egy-egy szelet kenyér egyik oldalát.

Tegyünk a vaj nélküli oldalára sajtot, erre jöhet a másik szelet kenyér és a vajas oldalával kifelé tegyük a gofrisütőbe. Néhány perc és kész a sajtos szendvics.

És ez még mindig nem minden, mert akár pizzasütésnél is szóba jöhet. Tegyünk egy kinyújtott pizzatésztát a gofrisütőbe, kenjük meg szósszal, tegyük rá a sonkát, a sajtot és a fűszereket, majd jöhet rá egy újabb pizzatészta. Süssük meg és fogyasszuk frissen!

Így készül a quesadilla is.

Tegyünk bele egy tortillalapot, rá sajtot, egy újabb tortillalapot, rá sonkát, gombát, sajtot, végül egy utolsó tortillalapot. Néhány perc alatt készre sül és megvan az ebéd. Ugyanolyan gyorsan megvagyunk vele, mint a wonuttal, ami a waffle és a donut szavakból született meg. Valójában gofrisütőben készült fánkot jelent.