Így készítsünk tökéletes körtés, csokoládés süteményt

körtés csokoládés sütemény
Vágólapra másolva!
A mai rohanó világban szinte szomjazzuk azokat a recepteket, amelyek nem vesznek el túl sok időt az életünkből. Még akkor is valami könnyűt választunk, ha ebéd kell az asztalra, vagy megkívántunk valami finomat. Ez a körtés és csokoládés sütemény is egy gyors recept, egy kicsivel több mint fél órára van szükségünk az elkészítéséhez. Érdemes eltenni a receptet, mert bár a körte szezonja idővel véget ér, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Vágólapra másolva!
Körtés, csokoládés sütemény. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Körtés, csokoládés sütemény

Hozzávalók a gyümölcshöz:

  • 6 körte
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor

Hozzávalók a tortához:

  • 75 g liszt
  • 50 g őrölt mandula
  • 40 g kakaó
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 150 g vaj
  • 2 tojás
  • 30 ml tej

Elkészítés:

Kenjünk ki vajjal egy 22 centiméteres tepsit, aztán melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Magozzuk ki, és vágjuk negyedekre a körtét.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá a cukrot.
Pár perc elteltével adjuk hozzá a körteszeleteket.
Süssük meg mindkét oldalát, amíg enyhén aranyszínűvé válik.
Keverjük össze a lisztet, a mandulát, a kakaóport, a cukrot és a sót egy tálban.
Egy másik tálban olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a tejet és a tojást.
A nedves összetevőket keverjük a szárazakhoz.
Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet.
Dolgozzuk jól össze a tésztát, öntsük a kivajazott tepsibe, tegyük rá a körteszeleteket.
Öntsük a körte vajas levét a süteményre, és süssük 20-30 percig.
Tálaljuk pudinggal, tejszínhabbal vagy fagylalttal.