Karfiolos lepénykenyér bögrésen fehér kenyér helyett

lepénykenyér
Vágólapra másolva!
Zsemle, kifli, fehér kenyér – Ezek a mindennapjaink részei, noha előfordul, hogy megunjuk őket. Ilyenkor szoktunk teljes kiőrlésű vagy zabos termékeket választani, esetleg otthon elkészíteni egy adag banános kenyeret vagy krumplis zsemlét. Mindkettő remek ötlet, ám mi most mutatunk még egy szuper választást. Ez a karfiolos lepény, ami a diétázók új kedvenc választása lehet.
Vágólapra másolva!
Karfiolos lepénykenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Karfiolos lepénykenyér bögrésen

Hozzávalók:

  • 2 bögre karfiol, apróra vágva
  • 2 közepes tojás, felverve
  • 1 és fél evőkanál mandulaliszt
  • só, bors és koriander ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Szedjük szét, mossuk meg, majd aprítsuk fel a karfiolt egy aprítógépben.
Akkor jó, ha rizsszerű állaga van.
Keverjük hozzá a tojást, a mandulalisztet, a sót és a borsot.
Tépkedjük szét a tésztát, formázzunk belőle lepényeket. Figyeljünk rá, hogy ne legyen vékony.
Süssük 8-10 percig, majd fordítsuk meg, és süssük még 8-10 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Az eredmény: isteni ropogós finomság, amely a reggeli omlett mellé épp olyan jól passzol, mint a csirkeételek mellé.