Tisztáztunk egy tévhitet a főtt kukoricáról

csemege kukorica
Vágólapra másolva!
Tisztáztunk egy tévhitet a főtt kukoricáról a múlt héten, kiderült, hogy egyáltalán nem kell sokáig főzni. Megtudtuk továbbá azt is, hogy könnyű lefagyasztani a paradicsomot, pár egyszerű lépéssel is lehet avokádófagylaltot készíteni, és hogy vannak alapanyagk amelyektől egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnhet a bőr. Szó volt továbbá a nyers hagymáról is; rossz lehelet ide vagy oda, megéri fogyasztani. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

A lasagne nem paradicsomos mártással a legfinomabb

A friss paradicsomszósszal készült lasagne egy közkedvelt tésztaétel Olaszországból. Nálunk elsősorban a paradicsomos változat kerül az asztalra, de amióta elkészítettem tejszínesen, rájöttem, hogy még finomabb és krémesebb a végeredmény. Próbálja ki ön is!

Tévhit, hogy sokáig kell főzni a kukoricát

A főtt kukorica ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a dinnye, a barack vagy a hűs frissítők. Nem múlhat el úgy a kedvenc évszakunk, hogy nem majszoltunk el néhány csövet otthon vagy a strandon. De vajon hogyan készül az igazán finom főtt kukorica?

Forrás: Shutterstock

Érdemes megtanulni, hogyan különböztethetjük meg a takarmánykukoricát a csemegekukoricától. Az előbbi szemei sötétebbek, míg az utóbbi szemei inkább vajszínűek, tehát sokkal világosabbak. Ezt mindenképp ellenőrizzük vásárláskor.

Finom cukkinikrémleves reszelt sajttal a hétvégére

Isteni cukkinileves, ami harminc perc alatt készen van. Olívaolajjal meglocsolva, reszelt sajttal megszórva pedig még finomabb. Ezt a receptet kiegészíthetjük friss fűszernövényekkel, adhatunk hozzá tököt, spárgát, amit szeretnénk.

Sűrű és édes házi ketchup, az egyik legfinomabb, amit kóstolt

Házi ketchupot készíteni meglehetősen egyszerű, nem is gondolnánk mennyire. Csupán paradicsom, hagyma, cukor és néhány fűszer kell hozzá, hogy valami istenit varázsoljunk az asztalra. Sokkal finomabb, sűrűbb és édesebb, mint a bolti, arról nem beszélve, hogy garantáltan friss paradicsomból készült.

Forrás: Shutterstock

Az otthon készült dolgokat egyszerűen semmi sem körözi le. Így van ez a házi ketchuppal is. Ha egyszer elkészítjük, rájövünk, hogy milyen finom és mennyire fantasztikus, nem győzzük majd újra meg újra megcsinálni.

Ennyire egyszerű finom avokádófagylaltot készíteni - videó

Hogyan készül az avokádófagylalt? Nagyon egyszerű! Csak három avokádó, egy doboz tejszín, méz és citromlé kell hozzá. Turmixoljuk össze, tegyük a fagyasztóba, és tálaljuk csokoládéreszelékkel megszórva. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis mentával. Nézze meg a videót, és lesse el a lépéseket!

Alapanyagok, amelyektől egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnhet a bőr

Azok vagyunk, amit megeszünk. A táplálkozással kapcsolatos döntéseinket tükrözi a bőrünk egészsége, ráadásul az energiaszintünket is befolyásolja. A megfelelő táplálkozás nemcsak a derékbőségünkkel tesz csodát, de még a bőr és a haj állapotával is.

Forrás: Shutterstock

Mindez a különböző alapanyagokban megtalálható vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető. Összegyűjtöttük, mely alapanyagokat érdemes rendszeresen fogyasztani a szebb és fiatalabb bőr érdekében.

Így használjuk fel okosan a ránk maradt cukkinit

Imádom a különleges recepteket! Színt visznek a hétköznapokba, finomak, és még ha könnyű is elkészíteni őket, akkor engem azonnal levesznek a lábukról. Itt van például a Pina Colada kenyér receptje, amelyben az egyik összetevő a cukkini. Próbálta már? Még nem? Akkor itt az idő!

Tippek, hogy biztosan a legfinomabb, érett görögdinnyét válasszuk

Gondolkodva állunk a dinnyehalom fölött, nézegetjük, kopogtatjuk, ráncoljuk a homlokunkat. Vajon melyik lesz a legfinomabb? Kezünkbe veszünk egyet, forgatjuk, vizslatjuk. Aztán jön a másik dinnye, azt is jól megnézzük.

Forrás: Shutterstock

Sokszor azonban a tanácstalanság győz a szakértelem helyett, és inkább megvesszük azt, ami a kezünkbe került. Ezeket a tippeket követve azonban könnyen megtalálhatjuk a tökéletes görögdinnyét.

Banános desszert 3 hozzávalóból percek alatt - videó

Ez a banános recept annyira egyszerű, hogy szinte egy szemvillanás alatt elkészül. Csupán banánra, mogyoróvajra és olvasztott csokoládéra van szükség hozzá. Lesse el a videóból a lépéseket, és próbálja ki! Nemcsak önt veszi le a lábáról, de a család többi tagját is - különösen a gyerekeket.

Ennyi cukros italt szabadna inni egy nap

Képzeljük el egy pillanatra a következő jelenetet: egy forró nyári napon épp hazaérünk a munkából, és azonnal a hűtő felé vesszük az irányt. Kivesszük belőle kedvenc, hűs üdítőnket, és nagyot kortyolunk belőle, hogy felfrissüljünk a kánikulában. Nem hangzik rosszul, ugye? Pedig a kutatók szerint valójában nagyon is az.

Forrás: Shutterstock

Az American Heart Association Journalban publikált tanulmány szerint kaliforniai tudósok megállapították, hogy már napi egy pohár cukros üdítő rendszeres fogyasztása is növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Rossz lehelet ide vagy oda, itt van 7 érv a nyers hagyma mellett

A zöldségek fontosak az egészség fenntartása szempontjából, fogyasztásuk számos egészségügyi előnnyel jár. Ezt már tudjuk. De azt talán még nem, hogy a hagyma az egyik olyan alapanyagunk, amelyet már az ősi idők óta ismernek és használnak csodás tulajdonságai miatt. Ezeket szedtük most egy csokorba.

Így teheti el a paradicsomot, még megpucolni sem kell

Folyamatosan érik a kertben a paradicsom, a szomszéd is mindig hozza nagy lelkesen. Egy adag szószt már rég befőztünk, lassan már tele lesz a kamra a télire eltett finomságokkal. Szerencsére lefagyasztani a paradicsomot nagyon egyszerű, kevés erőfeszítést igényel.

Forrás: Shutterstock

Salsa, aszalt paradicsom, paradicsomleves, ketchup – mind remekül hangzik, ha nem akarjuk, hogy tönkremenjen a finom friss paradicsom. De néha túl sok már a paradicsomos étel, valami más módszerhez kell folyamodnunk, hogy ne menjen tönkre a zöldség a kertben vagy a pulton.

Robot szállíthatja házhoz az ételeinket a jövőben

Ételszállító robotot teszteltek Tokióban 2020. augusztus 12-én. A ZMP japán robottechnikai vállalat által kifejlesztett gép az interneten leadott rendelések alapján képes egy élelmiszerboltból a vásárlóhoz szállítani az árut, amelyet célba érkezése után okostelefon alkalmazásával a dobozából lehet kivenni.

Nem tudja, mi legyen az ebéd?

Mi legyen az ebéd? – Vannak napok, amikor egyre csak ez a kérdés pörög a fejünkben, ám a válasz valahogy elmarad. Ezekre a napokra választottuk ki ezt a két egyszerű receptet, amit bármikor elővehetünk. Biztosan kihúz a slamasztikából, hiszen könnyen és gyorsan készen van.

Forrás: Shutterstock

A legfinomabb ízesített szilvalekvár télire

Barack- és eperlekvár már került a kamrába, most, hogy érik a szilva, jöhet az új készlet! Kövessük ezt az útmutatót lépésről lépésre, és készítsük el a nagyi ízesített szilvalekvárját.

Nem szabad a tál széléhez ütve feltörni a tojást

Tojást feltörni nem nagy tudomány, ám talán eddig mégsem végeztük jól a műveletet. Ellestük édesanyánktól, hogy a tál széléhez kocogtatva töri fel a tojást, és így tettünk mi is, amikor felnőttünk. Csakhogy van egy sokkal jobb módja a tojás feltörésének.

A 8 legfinomabb salátaöntet nem csak salátákhoz

Összegyűjtöttük a nyolc legfinomabb salátaöntetet, amely nem csak salátákhoz illik. Felhasználhatjuk ezeket a csirke- és grillételek mellé, a tésztákhoz, sőt van köztük olyan, ami a dinnyével is tökéletes párost alkot. Válasszuk ki kedvenc öntetünket, vagy készítsük el ezeket egymás után a változatos hétköznapokért.