Ezzel a kókuszos frappuccinóval egy kávézóban érezhetjük magunkat

frappuccino
Vágólapra másolva!
Vannak olyan napok, amikor minden vágyunk egy finom kávé a kedvenc kávézónkban. De ugyan kinek van kedve emiatt korábban elindulni otthonról egy fárasztó munkanap előtt? Csak keveseknek. Eddig talán azt hittük, képtelenség otthon isteni kávét készíteni, de ezzel a recepttel bebizonyíthatjuk magunknak, hogy tévedtünk. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!

Indítsuk a napot ezzel az édes, jeges finomsággal, ami még a legnehezebb reggeleket is képes feldobni!

Mennyei kókuszos ízét biztosan nem feledjük, ezért érdemes eltenni a receptet.

Frappuccino. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kókuszos frappuccino

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál kókuszpehely
  • 1/3 bögre eszpresszó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 bögre kókusztej
  • 1/2 bögre jég
  • 4 evőkanál csokoládészirup
  • ½ bögre tejszín, felverve

Elkészítés:

Pirítsuk meg egy serpenyőben a kókuszpelyhet, amíg enyhén barna lesz.
Keverjük el a cukrot az eszpresszóban, majd adjuk hozzá a kókusztejet, a jeget, a kókuszt és 1 evőkanál csokoládészirupot.
Dolgozzuk össze egy turmixgépben.
Öntsük egy pohárba, kanalazzuk rá a felvert tejszínhabot, locsoljuk meg a maradék csokoládésziruppal és megszórhatjuk egy kis kókusszal is.
Kész is a kókuszos frappuccino.