Klasszikus nyári krémes desszert Angliából 25 perc alatt

krémes egres desszert, egres fool
Vágólapra másolva!
A fool egy könnyű angol desszert, amely tejszínből és friss gyümölcsből készül. Mivel az egresnek épp szezonja van, bátran felhasználhatjuk a receptben. De persze hamarosan érik a szeder is a kertben, úgyhogy ne tegyük túl messzire a receptet. Az egres fool habkönnyű, krémes, izgalmas finomság egy meleg napon, ha valami igazán egyedire vágyunk. Próbáljuk ki már ma ezt az angol klasszikust.
Vágólapra másolva!
Egres fool. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Egres fool

Hozzávalók:

  • 250 g egres
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 200 g görög joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Tegyük a cukrot és az egrest egy kis vízzel egy edénybe.
Forraljuk fel a keveréket, közben törjük össze a gyümölcsöket burgonyatörővel.
Tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a joghurtot és a porcukrot egy tálban, majd keverjük el benne a vaníliát is.
Verjük habbá a tejszínt, majd forgassuk bele a joghurtos keveréket.
Végül forgassuk bele az egreses keveréket is.
Dolgozzuk jól össze, majd adagoljuk fagyis kehelybe.
Díszítsük egressel.