Villámgyorsan elkészíthető ebéd, ha kevés időnk van főzni

csirke
Vágólapra másolva!
Vannak napok, amikor felkelés után rögtön lerúgjuk a kislábujjunkat az ágy sarkában, amikor mohón belekortyolunk a kávéba, és leégeti a nyelvünket, aztán a dugóban ragadunk a város közepén. Egy ilyen reggel után a munka is nehezebben megy, hazaérve pedig semmi kedvünk még vacsorát is készíteni. Persze muszáj, hiszen ez lenne a másnapi ebédünk, arról nem beszélve, hogy kopog a szemünk az éhségtől. Ezekre a napokra találták ki a dobjuk össze recepteket, mint amilyen a következő is.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sajtos-spenótos csirkemell

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 2 nagy csirkemell, hosszában kettévágva
  • 226 g krémsajt
  • 2 bögre spenót
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 113 g mozzarella

Hozzávalók a páchoz:

  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál pirospaprika-pehely
  • ½ teáskanál olasz fűszerkeverék

Elkészítés:

Keverjük össze a pác hozzávalóit, aztán forgassuk meg benne a csirkemelleket.
Hagyjuk benne 10-15 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Pirítsuk meg a spenótot 1 evőkanál olajon egy serpenyőben pár perc alatt.
Tegyük a csirkemelleket egy jénai tál aljára.
Oszlassuk el rajta a krémsajtot, a spenótot, végül a mozzarellát.
Süssük 20-30 percig.