15 perces gombakrémleves, hihetetlenül egyszerű elkészíteni

gombakrémleves
Vágólapra másolva!
A gomba egy rendkívül tápláló élelmiszer, a leves pedig tökéletes választás, ha valami könnyűt szeretnénk enni. Rengetegféle levest készíthetünk otthon, de ha valami krémesre és gyorsan elkészíthető receptre vágyunk, akkor próbáljuk ki ezt a gombalevest.
Vágólapra másolva!

A gombában sok a fehérje, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Alacsony kalóriatartalmú, kiváló választás fogyókúrázók számára.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Gyors gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 100 g gomba
  • 1 evőkanál vaj
  • fél evőkanál búzadara
  • fél evőkanál fokhagymapaszta
  • fél evőkanál reszelt gyömbér
  • só és fekete bors

Elkészítés:

Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymapasztát és a gyömbért.
Pirítsuk néhány percig.
Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk.
Pirítsuk 4-5 percig.
Adjuk hozzá a búzadarát, és pirítsuk 1-2 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk lehűlni, majd aprítógépben dolgozzuk krémesre.
Tegyük vissza a serpenyőbe, adjunk hozzá egy bögre vizet és újra forraljuk fel.
Kész is az isteni gombaleves.
Tálaljuk korianderlevelekkel.