Ínycsiklandóan finom házi krémes 40 perc alatt

krémes mille feuille teljes
Vágólapra másolva!
Az én első találkozásom a krémessel egy cukrászdában volt. Anyukám imádja ezt a desszertet, mindig ezt kéri, ezt rendeli. Persze kicsiként mindig akartam anya sütijéből egy falatot, így ismerkedtem meg a desszerttel. Olyan jól sikerült ez a találkozás, hogy egy idő után már én is ezt rendeltem magamnak, ezt kértem, ha vittünk haza sütit a cukiból. Bár azóta eltelt pár évtized, a rajongásom a krémesért nem változott. Elhoztam az egyik kedvenc receptemet, amelyet azért szeretek, mert könnyű elkészíteni.
Vágólapra másolva!
Krémes. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Házi krémes

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 125 g cukor
  • 5 tojásfehérje
  • 500 ml tej
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

Elkészítés:
Vágjuk ketté a leveles tésztát, tegyük ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól valamivel távolabb.
Szurkáljuk be villával és süssük 190 fokon körülbelül 15-17 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Amint elkészült, tegyük félre.
Keverjük össze a tojásfehérjét 50 g cukorral, verjük habbá.
A pudingport keverjük össze a maradék cukorral, öntsünk bele 100-150 ml tejet és keverjük csomómentesre.
A maradék tejet tegyük fel forrni a szokott módon, mint amikor pudingot készítünk.
Amint felforr, keverjük bele folyamatosan a pudingporos tejet.
Ezután keverjük bele a vaníliáscukrot és a vaníliát is. Keverjük addig, amíg besűrűsödik.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, azután forgassuk bele a tojáshabot.
Tegyük az egyik tésztalapot egy hasonló méretű tepsibe vagy üvegedénybe, oszlassuk el rajta a krémet, erre jön a második tésztalap.
Tegyük a hűtőbe másfél órára, tálaljuk porcukorral vagy tejszínhabbal.