1 órás kenyérrecept, ha nincs ideje boltba menni

ciabatta kenyér
Vágólapra másolva!
Sokan azt gondolják, hogy kenyeret készíteni macerás dolog. Órákig kell keleszteni, gyúrni, eltelik egy fél nap, mire ehető lesz. Csakhogy ez nem feltétlenül igaz. Itt van például ez a recept, amellyel egy óra alatt kenyeret varázsolhatunk az asztalra.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ropogós héjú házi kenyér

Hozzávalók:

  • 110 ml víz
  • 100 ml tej
  • 375 g liszt
  • 7 g száraz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 30 ml olaj
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze a vizet és a tejet és melegítsük fel.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot és az élesztőt.
Öntsük hozzá a vizes tejet és az olajat, keverjük össze a kezünkkel. Amint összeállt, kezdjük el gyúrni.
Adjuk hozzá a sót és gyúrjuk át megint a tésztát.
Formázzunk belőle hosszúkás kenyeret és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Szórjuk meg egy kis liszttel, és vágjuk be a tetejét három helyen.
Süssük 30-45 percig, amíg aranybarnára sül.