Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kézmeleg tejben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval, hogy dagasztható tésztát kapjunk.
Addig dagasszuk kézzel, amíg a tészta elválik az edény faláról.
Lisztezzük meg, takarjuk le és tegyük félre meleg helyre. Akkor jó, ha a duplájára dagadt.
Közben készítsük el a tölteléket. Először nyomkodjuk át a túrót egy nagylyukú szitán, azután keverjük össze a tojással, a cukrokkal, a vaníliával és a mazsolával.
Amint a tészta megkelt, nyújtsuk ki lisztezett felületen.
Vágjuk körülbelül 8-9 centis négyszögekre, tegyünk a közepére 1-2 evőkanállal a töltelékből, azután göngyöljük fel.
Zsírozzunk ki egy tepsit, és tegyük egymás mellé a batyukat.
Kenjük meg a tetejüket tojással, hagyjuk kelni még félórát. Amint letelt az idő, tegyük a sütőbe és süssük 20 percig.