Különleges vendégváró kávéreceptek az ünnepekre

kávé
Vágólapra másolva!
Cukor, tej, esetleg egy kis tejszínhab. Ez kerül a reggeli kávéba. Valljuk be, nem vagyunk túl kreatívak ezen a téren. A Nespresso ünnepi kávéreceptjei azonban hoznak egy kis színt és csillogást a napjainkba. Megmutatják, hogyan lehet valóban izgalmassá varázsolni egy csésze kávét. Az egyik összetevőn biztosan meg fog lepődni.
Vágólapra másolva!
Törpemálna Affogato Forrás: Nespresso

Törpemálna Affogato

Hozzávalók:

  • 40 ml kávé
  • 1 gombóc vaníliafagylalt
  • 30 ml 35%-os habtejszín
  • 1 csipet szárított vörösáfonya vagy friss áfonya

Elkészítés:
Habosítsa fel a tejszínt.
Tegyen egy gombóc vaníliafagylaltot egy csészébe.
Öntsön 40 ml kávét a fagylaltra, majd egy kanál segítségével adjon hozzá 30 g tejszínhabot.
Tálalja szárított vörösáfonyával vagy friss áfonyával a tetején!

Mogyorós Latte Forrás: Nespresso

Mogyorós Latte

Hozzávalók:

  • 110 ml kávé
  • 100 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • 5 ml mogyorószirup
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Habosítsa fel a tejet, majd tegyen 5 ml mogyorószirupot egy csészébe.
Öntse a tetejére a kávét, arra 50 ml forró tejhabot, végül szórja meg friss szerecsendióval.

Áfonyás hosszúkávé Forrás: Nespresso

Áfonyás hosszúkávé

Hozzávalók:

  • 110 ml kávé
  • 15 g áfonyalekvár

Elkészítés:
Tegyen 1 teáskanál áfonyalekvárt egy csészébe, utána öntse a tetejére a kávét. Jól keverje össze és már kész is!