5 tea, amelynek hatása szinte varázslat

tea
Vágólapra másolva!
Az orvosok mindig azt javasolják, hogy igyunk sok meleg teát, ha betegek vagyunk. Teszik ezt azért, mert a hidratáltság alapvető fontosságú. Arról nem beszélve, hogy ha jól választjuk meg a teánkat, számos más egészségügyi hatást is bezsebelhetünk.
Vágólapra másolva!

Borsmentatea

Erős illatú gyógytea, amely antibakteriális tulajdonságokkal büszkélkedhet. Gyulladásgátló tulajdonságai is vannak, amelyek

csökkenthetik a gyomorban a puffadást és a gázképződést,

illetve a hányinger tüneteit is. Sok C-vitamint, mangánt és rezet tartalmaz, segíti az emésztést, tisztítja a légutakat.

Édesgyökértea

Az édesgyökérteának szintén varázslatos hatásai vannak: enyhíti a torokgyulladást, a köhögést, a megfázás tüneteit. Segíthet megtisztítani a gyomrot, visszaszorítja a hányingert és az émelygést.

Forrás: Shutterstock

Citromtea

A citrom citromsavat tartalmaz, amely segíti az emésztést és megnyugtatja a gyomrot. Támogatja a testet a méreganyagok eltávolításában, enyhíti az émelygést és a gyomorban jelentkező kellemetlenséget.

Rendkívül gazdag C-vitaminban.

Gyömbértea

A gyömbért évezredek óta használják gyógyhatásai miatt. A belőle készült tea segíthet csökkenteni a gyulladást, megnyugtatja a gyomrot, az izmokat, csökkenti a hányingert. Emellett hatékonyan alkalmazható az influenza tünetei ellen is.

Kamillatea

A kamilla a gyógynövények közül az egyik legkiemelkedőbb, mert rendkívül színes egészségügyi előnyökkel bír.

Egyszerre frissít, csillapíthatja a fájdalmat, oldhatja a görcsöket, visszaszoríthatja a gyulladást, sőt antibakteriális és nyugtató hatású.

Segíthet ellazítani a hasi izmokat, enyhíti a stressz fizikai tüneteit.