Ön vajon átmegy az elfelejtett süti tesztjén?

Vágólapra másolva!
Az elfelejtett süti tulajdonképpen habcsók egy kis extrával. Nevét onnan kapta, hogy az elkészítés után be kell tenni az előmelegített sütőbe, kikapcsolni a sütőt, majd egy egész éjszakán át otthagyni. Nem csoda hát, hogy sokszor elfeledkeztek róla. A rutinosabbak már ragasztanak egy cetlit a sütőre, ám azok, akik először készítik, még nem biztos, hogy átmennek a teszten.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Elfelejtett sütemény

Hozzávalók:

  • 2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál alma- vagy fehérborecet
  • ¼ teáskanál őrölt kardamom
  • 75 g csokoládécsipsz
  • 75 g pisztácia, apróra vágva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a tojásfehérjét és a sót egy konyhai robotgéppel.
Keverjük bele a cukor egy részét, majd lassan adjuk hozzá az egészet.
Öntsük hozzá a kukoricalisztet, az ecetet és a kardamomot folyamatos keverés mellett.
Végül óvatosan forgassuk bele például egy spatulával a csokoládécsipszet és a pisztáciát.
Egy kanállal tegyünk köralakú foltokat a tepsire, szórjuk meg egy kis pisztáciával, tegyük a sütőbe, csukjuk be az ajtaját, kapcsoljuk ki és hagyjuk bent egy éjszakán át.
Másnap már fogyaszthatjuk is – ha nem feledkezünk el róla!