Készítsen kókuszos-mandulás szaloncukrot karácsonyra

szaloncukor
Vágólapra másolva!
Zselés, kókuszos, marcipános, rumos – a hagyományos szaloncukor fogadtatása általában vegyes. Vannak, akik nem szeretik, míg mások nem győzik leenni a fáról. Ízlések és pofonok – szokták mondani. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy akik nem szeretik a szaloncukrot, őket is le fogja nyűgözni ez a recept. Nincs műíz, nincs marcipán, valódi alapanyagokból, pirított mandulával készül ez a szaloncukor.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kókuszos-mandulás szaloncukor

Hozzávalók:

  • 225 g lágy sózott vaj
  • 414 ml sűrített tej
  • 900 g cukor
  • 450 g kókuszreszelék
  • 450 g pirított mandulapehely
  • 3 teáskanál vaníliakivonat
  • csokoládécsipsz vagy csokoládébevonó

Elkészítés:
Keverjük össze a vajat és a cukrot.
Dolgozzuk bele a tejet és a vaníliát, végül a mandulát és a kókuszreszeléket.
Közben kezdjük el gőz fölött megolvasztani a csokoládét.
Készítsünk belőlük szaloncukorformát, majd mártsuk bele az olvasztott csokoládéba.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk megkötni.
Csomagoljuk be és tegyük a fára.