Forró csokoládé a nagy hidegben: két perc alatt kész

forró csokoládé
Vágólapra másolva!
Legyen szó a gyerekekről vagy a felnőttekről, szinte mindenki szereti a forró csokoládét. Ez a recept maximális könnyedséggel és minimális erőfeszítéssel készíthető el. Mindössze percek kérdése, és máris bekuckózhatunk egy jó meleg takaróba a gőzölgő csokoládénkkal.
Vágólapra másolva!

Számos módja van a kedvenc forró csokink elkészítésének. Vannak, akik mályvacukorral tálalják, mások borsmentakivonattal, sós karamellával, fahéjjal vagy mogyorós csokoládéval ízesítik. Bármilyen alapanyagot felhasználhatunk, hogy egy magasabb szintre emeljük kedvenc italunkat.

Forrás: shutterstock

Kétperces forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 1 csésze teljes tej
  • 4 evőkanál csokoládécsipsz
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet egy tálban, de ne forraljuk.
Adjuk hozzá a cukrot, a csokoládécsipszet és a vaníliakivonatot, és keverjük, amíg a csokoládé feloldódik.
Már fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés: Ha szükségünk van egy kis koffeinre, akkor kávét is önthetünk hozzá, hogy extra lendületet adjon.