Borkóstoló 150 tétellel az egész történelmi Magyarország területéről

Egy vidám pillanat a tavalyi rendezvényen
Vágólapra másolva!
Ahogy már korábban megírtuk, idén is Budapesten tartják az év legnagyobb Kárpát-medencei borkóstolóját. Ezúttal is sétálókóstoló lesz, közel 50 kiállító közreműködésével - anyaországi és külhoni meghívottakkal. Több, mint 150 tétel kóstolható korlátlanul, de más programokkal is készülnek, és bemutatkozik a a Kárpát-medence bora is.  
Vágólapra másolva!

Ingyenes Bormedence bemutató-kóstolók mellett (Korpás András felvidéki szőlőnemesítő különleges keresztezései és Somló kincse, a juhfark) a BORmedence BOREGYETEM mesterkurzusok középpontjában hagyományos Kárpát-medencei szőlő- és borfajták lesznek:

  • A Monarchia sokszínű borvilága (Boldog békeévek borai) mesterkurzus Darrel Joseph, amerikai borszakíró, Közép- és Kelet-Európa szakértő tolmácsolásában
  • Somogyi Gergely, a Tokaj Today alapító-vezetője Tokaj alig ismert boraiból mutat néhány igazán érdekes különlegességet: édes és száraz fordítást, édes és száraz máslást, különböző stílusú szamorodnikat és más meglepetések is várhatók.
Egy vidám pillanat a tavalyi rendezvényen Forrás: MAGYAR BOR INTÉZET / FACEBOOK

A BORmedence programsorozat részeként pedig

bemutatkozik az idei évtől kezdve a Kárpát-medence bora, mely a Kárpát-medence legtöbb történelmi bortermő vidékéről érkező,

kiemelkedő borászok hagyományos fajtákból való borainak felhasználásával készülő közösségi bor.

A bor először hivatalosan ezen a rendezvényen lesz kóstolható.

Az eseményen tehát hazai és külhoni borászok mutatkoznak be az egész történelmi Magyarország területéről a Festetics Palotában, december 7-én, de ott lesz az egyik legnépszerűbb budapesti boros szentély, a Kadarka bár is, róluk itt írtunk korábban.