Hagyjuk a forró csokoládét! Új kedvencet találtunk!

aranytej, kurkumás tej
Vágólapra másolva!
Ez a latteszerű krémes ital garantáltan felmelegít egy hideg őszi vagy téli délutánon, arról nem beszélve, hogy szó szerint bearanyozza a napunkat. A kurkumának köszönhetően hihetetlen gyógyító és nyugtató tulajdonságokkal bír. Pontosan ez az, amire egy fagyos délutánon szükségünk van.
Vágólapra másolva!

Mi az aranytej?

Egy hagyományos ajurvédikus ital, amelyet eredetileg kurkumagyökérrel és tehéntejjel készítenek. Persze létezik növényi alapú változata is mandula- vagy kókusztejből.

A kurkuma hihetetlen tulajdonságokkal bír, a leginkább ismert és vizsgált hatóanyaga a kurkumin.

Már az ősidőkben is használták, ismert antioxidáns, illetve antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai is vannak.

Forrás: Shutterstock

Aranytej

Hozzávalók:

  • 2 és ½ csésze mandula- vagy kókusztej
  • 1 fahéjrúd
  • 1 és ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • 2,5 cm-es nagyságú gyömbér, szeletelve
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • egy csipet fekete bors
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz

Elkészítés:
Tegyük a tejet, a fahéjat, a kurkumát, a gyömbért, a kókuszolajat és a borsot egy kis edénybe és forraljuk fel folyamatos keverés mellett.
Kóstolás után édesítsük.
Szűrjük le és tálaljuk őrölt fahéjjal megszórva.