Készítsük el a fantasztikus pizookie-t!

pizookie
Vágólapra másolva!
Létezik bármi, ami jobb, mint a csokis süti? Igen, egy óriási, csokoládécsipszes pizookie! És hogy mi ez? A pizza és az aprósütemény (pizza és cookie) kereszteződése, amelyet általában vaníliafagylalttal vagy karamellöntettel szolgálnak fel.
Vágólapra másolva!

Pizookie

Hozzávalók:

  • 1 csésze vaj, olvasztva
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 csésze liszt
  • 1 és ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze 60%-os étcsokoládécsipsz
  • 1 csésze apróra vágott, pirított pekándió
  • vaníliafagylalt (opcionális)

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben.
Keverjük össze a cukrot és a barna cukrot egy tálban, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat.
Öntsük a vaníliát és a tojásokat a cukros keverékhez.
Közben egy másik tálban dolgozzuk össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Fokozatosan keverjük hozzá a nedves összetevőkhöz.
Forgassuk hozzá a csokoládécsipszet és a diót.
Öntsük az egészet egy 30 centiméter átmérőjű tortaformába.
Süssük 35-40 percig vagy tűpróbáig.
Vágjuk fel úgy, mint a pizzát, tálaljuk melegen a tetején vaníliafagylalttal, karamellöntettel vagy csokoládécsipsszel megszórva.