Így segít télen, ha hagymát eszünk

hagyma
Vágólapra másolva!
A hagyma táplálkozási profilja lenyűgöző. Annyira népszerű alapanyagunk, és olyan gyakran használjuk, hogy erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Ahogy arról is: hidegben még inkább fogyasztanunk kellene.
Vágólapra másolva!

A hagyma különleges egészségügyi előnyökkel kecsegtet, amelyeket különösen a téli időszakban lehet kihasználni.

Miért?

A hagyma levét már az ókori kínai gyógyászatban is használták, mint energiát adó elixír.

A hagyma egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek hőt termelnek a testben, energiát szállítanak mindenfelé, így keletkezik a melegségérzet.

Forrás: Shutterstock

Emellett rendkívül gazdag C-vitaminban, fitokémiai vegyületekben és más antioxidánsokban, amelyek segíthetnek megerősíteni az immunrendszert. Antiszeptikus, gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságai miatt kiválóan harcol a fertőzésekkel.

Hasznos lehet a láz, a megfázás és a köhögés enyhítésében.

Ugyanakkor van még egy nagy előnye.

Télen kevésbé tudjuk rávenni magunkat az edzésre. Szívesebben ülünk a kanapén és nézzük a tévét. Jó hír, hogy a hagyma segít fenntartani a testsúlyt, alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú és tele van létfontosságú ásványi anyagokkal,

mint a kalcium, a vas, a foszfát, a kén, a magnézium, a foszfor és a kálium.

Ezért olyan elengedhetetlen táplálék a hagyma a tél folyamán, amikor jobban ki vagyunk téve a betegségeknek is. Nem véletlenül halljuk nagymamáinktól, hogy ha megfáztunk és sokat köhögünk, igyunk hagymahéjteát.