Kipróbálna valami új és egyszerű egytálételt vacsorára?

Vágólapra másolva!
Könnyedén el tudunk merülni a mindennapok szürkeségébe, ami egyértelműen kiirtja belőlünk a kreativitást – legyen szó például a vacsora elkészítéséről. Inkább csinálunk egy szendvicset vagy előre panírozott húst sütünk, csak ne kelljen még többet gondolkodni és agyalni. Ám itt ez a különleges, mégis egyszerű recept, amelyből tökéletes vacsora válik. Vagy ebéd. Vagy uzsonna. Ahogy mi szeretnénk. Bárhogy is: érdemes lementeni ezt a receptet, hogy később is elő tudjuk venni.
Vágólapra másolva!

Párolt káposzta chorizóval és csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olaj
  • 150 g chorizo, vagyis spanyol kolbász, de bármilyen más kolbász is megteszi, szeletekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 káposzta, a külső levelek eltávolítva
  • 200 g csicseriborsó, előre megfőzve
  • 400 g paradicsom, felkockázva
  • 1 teáskanál paprika
  • 200 ml vörösbor
  • néhány ág kakukkfű
  • 1 marék petrezselyem, durván aprítva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Melegítsük fel az olaj felét egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a chorizót és a fokhagymát.
Pirítsuk 3-5 percig, vagy amíg a chorizo elkezdi kiengedni magából a zsírt.
Vegyük ki a serpenyőből – a fokhagymát és a chorizót külön tálba – és tegyük be helyette a félbevágott káposztát.
Pároljuk meg egy kicsit, amíg elszíneződik.
Öntsük a csicseriborsót, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a maradék olajat és a bort egy másik serpenyőbe és kezdjük el összefőzni. Adjuk hozzá a kakukkfüvet is.
Amint összerottyan, tegyük a káposztát egy sütőedénybe, majd öntsük rá a keveréket. Fedjük le fóliával és süssük 30 percig.
Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a chorizót is.
Tálaljuk petrezselyemmel.