Legyen az ebéd ez a könnyű, citromos és fokhagymás csirkemell

csirkemell
Vágólapra másolva!
Sokunknak nincs elég ideje órákat tölteni a konyhában, ezért a lehető legegyszerűbb és egyben legfinomabb megoldásokat keressük. A citromos, fokhagymás csirke tele van fehérjével, alacsony kalóriatartalmú, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Még az ízekben sem fogunk csalódni, a citrom, az aprított fokhagyma és a bors tökéletesen kiegészítik egymást.
Vágólapra másolva!

Citromos, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csésze frissen facsart citromlé + 1 evőkanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • só ízlés szerint
  • ½ teáskanál csilipor
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál apróra vágott koriander

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a citromlevet, a borsot, a csiliport, a sót és a gyömbért.
Dörzsöljük be a csirkemellet a keverékkel és tegyük a hűtőbe fél órára.
Ezután forgassuk meg a lisztben, majd melegítsük fel az olajat és süssük meg.
Melegítsük fel a vajat is és pirítsuk meg rajta az összetört fokhagymagerezdeket.
Adjuk hozzá az egy evőkanál citromlevet, sót és borsot ízlés szerint.
Öntsük a megsütött csirkemellekre, végül tálaljuk korianderlevelekkel díszítve.