Ínycsiklandó és egészséges reggelik 300 kalória alatt

reggeli
Vágólapra másolva!
Nem véletlenül mondják, hogy reggelizzünk úgy, mint egy király, hiszen a bőséges reggeli vagy éppen annak hiánya, az egész napunkra hatással van. A megfelelő reggeli üzemanyag a testnek és a szellemnek is. Íme néhány egészséges finomság, amelyek mindegyike kevesebb mint 300 kalória, mégis táplálók és laktatók.
Vágólapra másolva!

Quinoakása

A quinoa önmagában is egy tápanyagerőmű, hát még akkor, ha kását készítünk belőle, majd fekete áfonyával és almaszeletekkel tálaljuk. És a legjobb, hogy egy tál mindössze 218 kalóriát tartalmaz.

Mogyoróvajas-banános szendvics

Szintén 300 kalória alatti fogás, persze ez a szám attól is függ, milyen minőségű és mennyiségű mogyoróvajat használunk, illetve milyen kenyeret választunk. Mindössze egy evőkanál vajat kenjünk a kenyérre, amely legyen teljes kiőrlésű vagy magvas. Erre jöhet a szeletekre vágott banán.

Reggelizzünk úgy, mint egy király Forrás: Shutterstock

Tojásmuffin

A házi tojásmuffin tojásból készül spenót, sajt és paradicsomdarabok hozzáadásával. Kenyér nélkül fogyasztva mindössze 216 kalória.

Kókuszos chiapuding

A chiamagok tele vannak rostokkal, Ómega-3 zsírsavval és kalciummal. Elkészítéséhez keverjünk össze 400 ml kókusztejet 1/3 csésze chiamaggal, 1 evőkanál eredeti bourbon vaníliával és mézzel ízlés szerint. Fogyaszthatjuk tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel is. Körülbelül 300 kalória.

Avokádós pirítós tojással

Ez az egyszerű és könnyen elkészíthető reggeli rengeteg tápanyagot tartalmaz az avokádó és a tojás miatt. Pirítsuk meg a kedvenc kenyerünket, kenjük meg avokádóval, sózzuk borsozzuk és tálaljuk rántottával. Körülbelül 250 kalória.

Banán- és tojáspalacsinta

A banánból és tojásból készült palacsinta nem kalóriabomba, ráadásul teljesen gluténmentes. Aprítsunk fel egy banánt és keverjük el két tojásban. Ezután süssük ki úgy, mint a palacsintát. Tálalhatjuk gyümölcsökkel és mandulavajjal. Körülbelül 250 kalória.

Paprikában sült tojás

Alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes és hozzávetőleg mindössze 150 kalória. Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjunk félbe két pritaminpaprikát és tegyük egy ½ csésze vízzel felöntött sütőedénybe. Süssük 10-15 percig. Vegyük ki, azután üssünk egy-egy tojást a paprikák belsejébe. Szórjuk meg sajttal és süssük 15-20 percig. Sózzuk és borsozzuk.