Íme két élelmiszer, amelyből nagyon keveset eszünk

zöldség
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Európai Friss Kalandok kampánya a program második évében több mint egymillió ember figyelmét hívta fel az egészséges étkezésre, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztására. A híres séf, Wolf András pedig néhány tippet is megosztott arról, hogyan tudjuk vonzóvá tenni a gyermekek számára a zöldség- és gyümölcsfogyasztást.
Vágólapra másolva!

A tavaly indult Európai Friss Kalandok kampány célja, hogy felhívja a családok, a gyermekek figyelmét a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatásai is igazolják, hogy a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása fontos szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, az egészségügyi állapotuk javításában és fenntartásában.

A zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása fontos szerepet játszik a gyermekek fejlődésében Forrás: Shutterstock

A WHO felmérése szerint a magyarok fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, amellyel az Európai Unióban az utolsók között vagyunk. Az ajánlott napi mennyiség 400 gramm lenne.

– foglalta össze a program második éves eredményeit és tapasztalatait Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője, a szervezet Zala megyei elnöke.

A sajtóesemény második felében Fruttihoz és Veggihez, a program két kabalafigurájához csatlakozott Görbicz Anita, Vincze Ottó és Wolf András is,

akik a Bolyai Gyermekotthon lakóival közösen készítették el – szezonális gyümölcsök és zöldségek felhasználásával – a Sárkánytojás nevű zöldséges előételt, sütőtökkrémlevest, gombás tésztát és a Kristályvirág elnevezésű gyümölcsös desszertet.

– mondta el Wolf András séf és kétgyermekes apuka.

Az ismert séf néhány tippet is megosztott arról,

hogyan tudjuk vonzóvá tenni a gyermekek számára a zöldség- és gyümölcsfogyasztást a hideg időjárás beköszöntével, és milyen ételeket tudunk ilyenkor könnyűszerrel elkészíteni.

„A legegyszerűbb ilyen fogás lehet az egészben sült alma vagy körte egy kevés mézzel meglocsolva. De a krémleveseket és a tésztaételeket is számos zöldséggel tudjuk ilyenkor színesíteni."