2018-ban arról számoltak be, hogy Szingapúrban az emberek átlagosan
napi 12 teáskanál cukrot fogyasztanak.
A WHO a napi ajánlott cukorbeviteli mennyiséget a nők esetén 2,5 grammban, vagyis 6 teáskanálban, férfiak esetén pedig 3,7 grammban határozza meg.
Ezért az Egészségügyi Minisztérium 2016-ban indított egy kampányt, amelynek célja, hogy csökkentsék a cukorbetegséget az országban.
A magas cukortartalmú italokra vonatkozó hirdetések tilalmán túl az Egészségügyi Minisztérium szerint színkóddal ellátott tápanyag-összetételű címkéket akarnak bevezetni a magas cukortartalmú italokra, hogy a fogyasztókat megfelelően tájékoztathassák. Így tudatosan dönthetnek az egészségük érdekében.
Sőt, fontolóra akarják venni a cukortartalom kiemelését is a címkén, hogy még inkább figyelmeztetni tudják a fogyasztókat a magas cukortartalomra.