Itt vannak az ország legjobb sajtjai

drága alapanyag
A világ legdrágább tejtermékei közé tartozik a jávorszarvasból készült egyedi sajt. Csak Svédországban, Christer és Ulla Johansson által vezetett gazdaságban kapható négy fajtában: lágysajt, fehérsajt, krémes kéksajt és feta. Ez utóbbi a gazdaság legkedvezőbb áruja: 1,011 dollár (283 670 forint) kilogrammonként
Vágólapra másolva!
Hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri dönt az ország legjobb sajtkészítményeiről. A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában kerültek kiválasztásra a legjobb minőségű sajtok.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra került az ország legjobb sajtjainak listája. Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúrán VII. alkalommal rendezték meg a Magyar Sajtmustrát, ahol három kategóriában nevezhettek a versenyzők: juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai.

121 sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.

Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének alelnöke szerint a sajtkészítők összefogása a legnagyobb hozadéka a rendezvénynek. A mostani hetedik sajtmustrán tapasztalták meg igazán, hogy ha a szakma együttműködik, számos új lehetőség nyílik meg a számukra.

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:

  • Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
  • Parenyica Sajt – Gyugos Bence
  • Balaton „Kékszalag" – Reményik Kálmán