Egy gombóc vanília és egy gombóc tengerimalac

2019.10.07. 08:58

Egy gombóc vanília és egy gombóc tengerimalac lesz – van bármi, ami ennél is furcsábban hangozhat egy fagylaltárusnál? Ecuadorban még ez a mondat is hétköznapinak számít.

A tengerimalac már régóta a gasztronómia része Latin-Amerika különböző őslakos kultúráiban – leginkább Kolumbiában, Peruban és Bolíviában. 

Ecuadorban sóval megszórva sütik, burgonyával és földimogyorós mártással tálalják. 

Ám a mi szemünkben nem ez a legfurcsább, ami tengerimalaccal történhet. María del Carmen Pilapañ például fagylaltot készít belőle. Először megfőzi az állatot, majd pástétomot csinál belőle. Ez adja a fagylalt alapját, amihez egy kis tejet és tejszínt ad. 

A családom és a férjem azt gondolta, hogy őrült vagyok. Nem hitték, hogy bárki is szeretné ezeket a fagylaltokat, mára azonban ez az egyik legkedveltebb ízünk 

– árulta el María.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: