Egy gombóc vanília és egy gombóc tengerimalac

10 érdekesség a fagylaltról, amiket biztosan nem tudtál fagyi
Vágólapra másolva!
Egy gombóc vanília és egy gombóc tengerimalac lesz – van bármi, ami ennél is furcsábban hangozhat egy fagylaltárusnál? Ecuadorban még ez a mondat is hétköznapinak számít.
Vágólapra másolva!

A tengerimalac már régóta a gasztronómia része Latin-Amerika különböző őslakos kultúráiban – leginkább Kolumbiában, Peruban és Bolíviában.

Ecuadorban sóval megszórva sütik, burgonyával és földimogyorós mártással tálalják.

Ám a mi szemünkben nem ez a legfurcsább, ami tengerimalaccal történhet. María del Carmen Pilapañ például fagylaltot készít belőle. Először megfőzi az állatot, majd pástétomot csinál belőle. Ez adja a fagylalt alapját, amihez egy kis tejet és tejszínt ad.

– árulta el María.