Négy őszi kávéital, amely kiüti a nyeregből a sütőtökös lattét

kávé
Vágólapra másolva!
Az ősz beköszöntével minden a sütőtök körül forog. Megjelennek a belőle készült piték és a tökpürével vagy fűszerrel ízesített latték is. Az új trend annyira népszerű, hogy azt hittük, nincs semmi, ami letaszíthatná a trónról a tökös lattét. Ám úgy tűnik, van legalább négy őszi ital, amely esélyes rá.
Vágólapra másolva!

Juharszirupos kávé

Fő hozzávalók: eszpresszó, fehér csokoládé, barna cukor, juharszirup és tej.

Amikor az őszre gondolunk, ne csak a tök jusson eszünkbe. A fehér csokoládé, a barna cukor és a juharszirup hármasa még egy esős őszi napot is megédesít.

Forrás: Shutterstock

Dupla karamellás latte

Fő hozzávalók: eszpresszó, teljes tej, karamellszirup, fahéjszirup, angol toffee szirup.

A karamell és a fahéj páros szintén az ősz kellemes oldalát hozza el nekünk. Az ital teljes tejből készül, de zabtejjel is jól működik. Ha nem találjuk túl édesnek, tegyünk a tetejére tejszínhabot és sós karamellát.

Narancsos-kardamomos latte

Fő hozzávalók: dupla eszpresszó, gőzölt tej, narancsszirup, őrölt kardamom.

A narancsos-kardamomos latte első hallásra őrültségnek tűnhet, de valójában finom és az elkészítése is egyszerű. Fogyasztását egy jó könyv mellett tudjuk elképzelni egy borús reggelen.

Banános latte

Fő hozzávalók: eszpresszó, tej, karamell, vanília, fahéj, banán, fűszeres rum és banánlikőr.

A hozzávalókból rögtön kiderül, hogy egy mámoros és különleges itallal van dolgunk. Ha nem akarjuk túlízesíteni, akkor egyszerűen készítsünk egy lattét, és ízesítsük karamell-, vanília-, fahéj- és banánsziruppal.