Étel is vezethet depresszióhoz, tea is lehet veszélyes

hamburger
Vágólapra másolva!
A múlt hét igazán eseménydúsan telt nálunk. Elkészítettünk egy csomó őszi fogást, megidéztük az Oktoberfest hangulatát a konyhába és kávészirupot is csináltunk a kávénkhoz. Emellett szó volt róla, hogy bizonyos ételek is okozhatnak depressziót, hogy vádlottak padjára került a tea, illetve melyek azok az élelmiszerek, amelyeket lehetőleg ne fogyasszunk este. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

3 német recept, amelyek megidézik az Oktoberfest hangulatát

Noha az Oktoberfestnek már vége Münchenben, úgy gondoltuk, ideje a konyhánkba is odavarázsolni a hangulatát. Ezekkel a német ihletésű receptekkel garantáltan sikerülhet.

Így készítsen otthon saját teakeveréket

Ha teát készítünk, az a legtisztább, ha a teafüvet is mi magunk keverjük ki saját boszorkánykonyhánkban. Kísérletezhetünk, kidolgozhatjuk a kedvenc teakeverékünket, mindezt teljesen természetesen.

Forrás: Shutterstock

Ha otthon termesztjük a gyógynövényeket, akkor viszonylag könnyű dolgunk van. Ellenkező esetben érdemes megbízható forrásból megvásárolni frissen vagy szárítva – hiszen mindkét formában felhasználható.

Ön is folyton éhes két étkezés között?

Sokak számára nem a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hanem a két főétkezés közötti nassolás. Amikor a gyomor már hisztizik és tiltakozik, ugyanakkor még távol van az ebédszünet vagy a vacsora. A snackek azonban sokféle formát ölthetnek a büfében kapható muffintól kezdve az otthonról hozott, házilag sütött kekszekig.

Depresszióhoz vezethet, ha folyton ezeket esszük

Ahogy a mondás tartja: azok vagyunk, amit megeszünk. És igazabb, mint hinnénk. Ez nemcsak a fizikai, hanem a mentális jólétre is vonatkozik. Hiszen azt már tudjuk, hogy ha gyorskaját eszünk, akkor felszaladhat néhány kiló felesleg, ám azt még nem, milyen hatással van az elfogyasztott étel a lelki állapotunkra.

Összefüggést találtak a gyorsételek fogyasztása és a depresszió között Forrás: Shutterstock

A Las Palmas de Gran Canaria és a Granada Egyetem tudósai által készített tanulmány szerint összefüggést találtak a gyorsételek fogyasztása, például fánkok, sütemények, hamburgerek és hotdogok és a depresszió kialakulása között.

Finom csemege egy borús, őszi napra: sült alma picit másképp

Sült almát készíteni egyszerű, desszertként és snackként is megállja a helyét. Általában cikkelyekre vagy lapkákra vágjuk, cukorral vagy mézzel és fahéjjal ízesítjük. Most azonban ideje szakítani a hagyományokkal és egy új elkészítési mód szerint kipróbálni a sült almát.

Így segít az alma egészségesnek maradni

Olyan sok dolog van, amiért érdemes örülni az ősz beköszöntének: puha pulóverek, hangulatos rendezvények, festői táj, a sütőtökös latte illata és persze a finom ropogós alma, amely egész évben táplál.

Forrás: Shutterstock

Az almában megtalálható vitaminok és ásványi anyagok a következők: A-, B-komplex- és C-vitamin, kálium, kalcium, cink, flour, jód és szelén. A benne lévő gyulladásgátló vegyületek és antioxidánsok hozzájárulnak a csontok egészségéhez.

Törik és morzsálódik a piskóta? Van megoldás!

Lehet, hogy elfelejtettük kikenni a tepsit és a torta alja odaégett. Talán valamit elrontottunk a receptben, és most törik, morzsálódik az egész piskóta. Ilyenkor a csalódottságunk miatt nem látjuk meg benne a lehetőséget és az elrontott sütemény általában a kukában végzi. Holott még felhasználhatnánk.

Új kedvencet avattunk: ez az ősz legfinomabb desszertje

Imádjuk a körtét! Finom befőttnek, levesnek, csatninak, önmagában és húsok mellé is. Nem csoda hát, hogy az új kedvenc desszertünk alapanyaga is a körte. Ráadásul van egy titkos hozzávalónk, amitől még ínycsiklandóbb lesz a végeredmény.

A hagyományos kenyér helyett próbáljuk ki ezt

A lepénykenyér nem egy exkluzív fogás, ám bármikor azzá tehetjük. Fogyasztása felüdülés a fehérlisztből készült kenyerek és pékáruk mellett, ráadásul úgy ízesítjük, ahogy akarjuk. Az indiai lepénykenyér, a paratha könnyen elkészíthető és vajjal vagy csatnival a legfinomabb.

Kíváncsi a kurkuma páratlan gyógyhatásaira? Akkor lapozzon tovább!