Szereti a disznóságokat?

Vágólapra másolva!
A Disznótoros Kolbászfesztivál egy hétvégére a vidéket hozza el Budapestre. Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250-féle háztáji kolbászból lehet vásárolni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár és sok más háztáji termék lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni. A háztáji készítésű, adalékanyag és tartósítószer-mentes, hagyományos füstöléssel készült kolbászok minősége messze felülmúlja a nagyüzemi kolbászok minőségét!

A Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.

Ha már „disznótoros" a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos hagyományőrző disznóvágás és disznófeldolgozás bemutatók a Disznótoros Sátorban és a Békéscsabai Tájház előtt. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden disznótoros műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig.

Forrás: Disznótoros Kolbászfesztivál

Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Békéscsabai Tájházban. Meg is lehet vásárolni számos Békés megyei kolbászkészítő füstölt kolbászát és disznótoros termékeit.

A három kolbász utcában, a Sajt és fűszer utcában és a Vásártéren díjmentesen kóstolhatnak avásárolni szándékozók.

Az Orient körfűtőház zenés programjainak szüneteiben Disznótoros Kolbászfesztiválos pólókat és kolbász-pálinka ajándékcsomagokat osztogat majd a műsorvezető a látogatóknak. Lesz ismét a Disznótoros Kolbászfesztivál logójával ellátott söröspohárakció is. A fesztivál pénteki napján minden nyugdíjas jegy mellé ajándék söröspoharat adnak.

Naponta az első ezer látogató peig ingyenes Sápi gyümölcsborkóstolót kap ajándékba.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál 2019. október 11-13-ig kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Parkban.