Törik és morzsálódik a piskóta? Van megoldás!

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy elfelejtettük kikenni a tepsit és a torta alja odaégett. Talán valamit elrontottunk a receptben, és most törik, morzsálódik az egész piskóta. Ilyenkor a csalódottságunk miatt nem látjuk meg benne a lehetőséget és az elrontott sütemény általában a kukában végzi. Vagy a kutya tányérjában. Holott még felhasználhatnánk.
Vágólapra másolva!

Az első mód: rétegezés

Vegyünk elő néhány magasfalú poharat, szaggassuk bele a piskótatésztát lehetőleg egyenlő darabokra. Öntsünk rá túrót, pudingot, a tetejére pedig jöhet a tejszínhab gyümölccsel vagy pirított mogyoróval díszítve.

Forrás: Shutterstock

A második mód: pirítsuk meg

Ha a piskóta egy része épségben megmenthető, kenjük meg krémmel, a morzsálódó részt pedig pirítsuk meg egy kicsit.

Amikor ropogóssá válik, a morzsákkal szórjuk meg a krém tetejét.

A harmadik mód: daraboljuk fel

Vágjunk kis kockákat a tésztából, egy kanállal tegyünk rá habtejszínt, majd a tetejére egy gyümölcsöt. Voilá! Már készen is vannak a kis édes falatkák.

A negyedik mód: hagyjuk morzsálódni

A morzsasüti egy létező desszertféle. Tálalhatjuk pudinggal, krémmel, tejszínhabbal és akár gyümölcsös szósszal is.

Az ötödik mód: tiramisu pohárban

Ugyanúgy, ahogy az első lehetőségnél, áztassuk be a piskótadarabokat kávéba, azután tegyük őket egy pohár aljára. Végül a szokott módon készítsünk belőle tiramisut.