Új kedvencet avattunk: ez az ősz legfinomabb desszertje

Körtetorta
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Imádjuk a körtét! Finom befőttnek, levesnek, csatninak, önmagában és húsok mellé is. Nem csoda hát, hogy az új kedvenc desszertünk alapanyaga is a körte. Ráadásul van egy titkos hozzávalónk, amitől még ínycsiklandóbb lesz a végeredmény.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Körtetorta

Hozzávalók:

  • 50 g vaj, megolvasztva
  • 500 g körte, hámozva, kis kockákra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál vilmoskörtelikőr (ettől lesz még finomabb)
  • 75 g liszt
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 75 g cukor
  • 2 tojás, felverve
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral és kenjük ki vajjal.
Keverjük össze egy tálban a körtét, a likőrt és a citromlevet.
Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, keverjük hozzá a sót és a cukrot, majd a tojást és az olvasztott vajat.
Végül öntsük hozzá a körtés keveréket is, dolgozzuk jól össze és öntsük a tortaformába.
Süssük 50 percig és tálaljuk porcukorral vagy kajszibaracklekvárral.